Breve fra deltagere

Jeg har i forbindelse med graviditeten med mit tredje barn, gået til gravidyoga og fødselsforberedelse (sammen med min kæreste), hos Camilla.D. 18.02.2018 kom vores søn til verden og Camillas undervisning har betydet alt for vores oplevelse af fødslen.

Jeg gjorde brug af to åndedrætsteknikker – kom i vand som smertelindring – brugte specifikke lyde og bevægelser til at komme igennem veerne – min kæreste talte “fødesprog” til mig, hvilket støttede og styrkede mig, da jeg var allermest presset. Vejrtrækningerne – det fuldkomne og fødeåndedrættet hjalp virkelig og den mentale forberedelse gjorde, at jeg ikke panikkede, som jeg havde frygtet. Jeg havde hele tiden overblikket, fordi jeg gennem Camillas undervisning var klædt på med viden og værktøjer til at at håndtere næste skridt i fødslen.

Med Camillas undervisning kom jeg hjem til mig selv, fandt roen igen. Cirklen blev sluttet og denne fødsel har styrket mig i, at min krop og jeg kan samarbejde på allersmukkeste vis. At min krop og jeg kom igennem denne fødsel uden frygt og panik, og at den nu – så fint giver baby mad og heler op – og med tiden bliver sundere og stærkere, og lever længe sammen med mine 3 børn.

Tusind tak for dig. I taknemlighed,
Julie

 

I started at Camilla’s prenatal yoga class, and loved the way she creates a casual and friendly atmosphere where experiences, joys and doubts are shared while training your body for keeping up with the growing belly and preparing for birth.
Also took my partner for the birth prep class, where we learned about all possible scenarios during delivery in a similar fashion. Sure enough, giving birth didn’t go exactly according to my plan – but thanks to Camilla we were well prepared and had a very positive experience, as much as giving birth can be! Continued with yoga after birth with Camilla, and appreciating the casual atmosphere in the class all the much more along with my baby.
All in all, warmest recommendations for all the courses above I’ve tried.
Marija

 

Min kæreste og jeg var til fødselsforberedelse hos Camilla, og vi var rigtig glade for, vi valgte netop det kursus. Vi fik et super kursus for en meget rimelig pris, og vi gik derfra med en god følelse af at være godt rustet til at tage de rigtige beslutninger i forhold til fødslen, og hvordan vi kan håndtere, hvis fødselsplanen måske ikke går som ventet.

Det var rart, at dagen var delt op i, til at starte med, en teori-del og samtale om, hvad den ‘gode’ fødsel indebærer, og efter frokost, at have fokus på fysiske øvelser. Camilla havde enormt meget energi og var virkelig ‘på’ hele vejen igennem. Vi havde inden kurset læst en del om fødslens faser, men Camilla var rigtig dygtig til at tale om meget konkrete situationer og drejninger, som kan opstå i fødslens faser.

Jeg synes virkelig, at vi kom rigtig godt omkring mange forskellige emner; både i forhold til graviditet, hospitals- vs hjemmefødsel, smertelindring, den ‘naturlige’ fødsel, komplikationer, moderkagen, parforhold og anatomi. Camilla underviser ud fra et super godt udgangspunkt, da hun er uddannet og autoriseret jordemoder, men også bringer den mere ‘holistiske’ dimension og tilstedeværenhed fra yogaen ind i sin undervisning. Derfra skaber hun et trygt rum for at tale om noget så fantastisk og personligt som fødsler og kroppen. Jeg kan varmt anbefale kurset!
De bedste hilsener,
Marie

 

Min varmeste anbefaling til Camillas kursus. Det var det vigtigste redskab da jeg fødte min søn og det bedste jeg gjorde for min gravide krop og sind.
Da jeg tilmeldte mig kurset troede jeg, at jeg skulle gå til yoga – men for mig var det slet ikke det yogaen det handlede om I sidste ende. Det rum som Camilla skaber, giver en ro og tryghed som er det dejligste sted på jorden, når man er gravid. Med sit skønne, kærlige væsen byder Camilla en ind med åbne arme og man kommer til at være mere nært beslægtet med hende, end nogen anden jordemoder på sin vej gennem graviditeten.

Da jeg blev gravid tænkte jeg “fødslen bliver noget møg, og den skal bare overstås”, men jeg fik en helt anden tilgang til det, da jeg fandt ud af, at man kan arbejde med det og gøre det til en så god oplevelse som muligt. Jeg fik så meget brugbar viden at jeg følte mig 100% klar til fødslen og kendte til alle faser og mulige fødselsforløb. Derudover sad vejrtrækningen på rygraden, min ømme krop blev aflastet og jeg kendte alle de tegn som min krop gjorde og vidste, hvordan jeg skulle aflastes med forskellige øvelser når jeg var ude som hjemme. Jeg havde svær bækkenløsning og Camilla var så god til at udvise ekstra hensyn, og give mig alternative øvelser som jeg kunne lave under yogaen.
Camilla formår at få en til at åbne sig op og fortælle frit om, hvordan man har det, så man tør stille alle de mange 1000 spørgsmål man har som gravid kvinde – også selvom det er i et rum med 20 andre gravide, for der bliver lyttet, og Camilla kommer altid med et relevant svar og sikrer sig, at man forstår det hun fortæller. Derudover er det så dejligt at mødes med andre gravide som er i den samme lidt usikre men kærlige del af livet.


Jeg havde min kæreste med til heldags fødselsworkshop, som var helt forrygende for vores parforhold under graviditeten. Min kæreste blev klædt på til fødslen og lærte hvad jeg havde lært, så det var nemmere for ham at støtte mig undervejs i fødslen og forstå mit gravide sind med alt hvad det indebar.
Monica

 

Bange for at føde, blev vendt til at glæde mig 🙂
Det har hjulpet mig helt utroligt meget at gå hos dig – både yoga og fødselsforberedelse. Jeg har faktisk altid været meget bange for at skulle føde, men efter at have været til dine yogatimer, blev fødslen stille og roligt vendt til en helt naturlig ting, som jeg følte mig sikker på, at jeg nok skulle klare. Jeg kom endda til at glæde mig til oplevelsen. Ikke kun dét, at endelig skulle møde mit barn, men også hele forløbet op til, som jeg efterhånden følte mig super forberedt til.
Misja Helsingør

 

“Min kæreste og jeg kan på det varmeste anbefale Camillas fødeworkshop for par. Vi har benyttet os af tilbuddet under vores anden graviditet og føler os nu bedre afklaret og rustet til den forestående fødsel. Camilla har en meget naturlig og direkte facon, der i samspil med hendes store viden som jordmoder gør, at at man straks føler sig i trygge hænder. Hun forstår at imødekomme den enkeltes og kønnenes forskellige behov samt formidler budskaber på en letforståelig og humoristisk måde.
– Nina”

 

Jeg kan varmt anbefale Fødeworkshoppen for par hos Camilla.

Jeg havde ikke rigtig nogle forventninger til workshoppen.
Jeg havde dog hørt min kones fortællinger efter hun har været til yoga, om Camillas sjove og farverige personlighed, der var respekteret blandt veninderne og var med til, at hun selv startede der. Fødeworkshoppen var en grundig gennemgang af fødslen fra start til slut og af de teknikker og øvelser, som min kone havde lært. Jeg føler mig nu klædt på til at assistere på en langt bedre måde end hvis jeg ikke havde deltaget i kurset.
Mvh Erik

 

Da jeg blev gravid ledte jeg med det samme efter noget yoga, jeg kunne gå til og jeg fandt Camilla, som jeg kunne se, havde en baggrund som jordemoder og nu også er doula. Det var rigtig vigtigt for mig, at have en underviser, der ved hvad hun taler om. Så derfor valgte jeg Camilla. I starten var jeg lidt skeptisk, for har været vandt til flow yoga eller vinyasa yoga, crossfit osv. Og det er altså ikke den super hårde yoga, man laver hos Camilla, men pludseligt begyndte det at give super god mening, at geare ned, finde mig selv og forberede min krop og mit sind til at føde! Jeg fandt ud af, at min krop og hjerne havde brug for det frirum, man får hos Camilla og ikke mindst den betryggende viden man får HVER gang, man er til yoga.

Jeg fik min mand overtalt til at tage med på den par-workshop, Camilla har og efter den følte jeg mig helt parat til at føde. Nu vidste jeg og min mand lige hvad der skulle ske, hvad der kunne gå galt og hvad vi så kunne gøre, hvad vi kunne til- og fravælge under fødslen mht. smertestillende og f.eks. igangsættelse, som man ikke er så godt oplyst omkring via sygehusenes fødselsforberedelse.

Teknikkerne, vi lærte på workshoppen, blev flittigt øvet herhjemme og det blev til en dejlig stund hver dag, hvor vi øvede og puttede og fik snakket tingene igennem.
Min mand og jeg blev efter workshoppen meget ærlige overfor hinanden. Det var vi blevet opfordret til af Camilla og det har været en kæmpe hjælp før, under og efter fødslen; Hvis jeg var ked af det eller nervøs over noget, vidste min man, hvad det handlede om og så kunne vi snakke om dét , under fødslen, vidste min man (næsten) hele tiden, hvad jeg ville have og nu kan jeg åbent snakke med ham om, at amning er svært, at jeg er nervøs over om jeg gør tingene rigtigt eller noget helt tredje og så har han lettere ved at støtte mig og berolige mig. Under selve fødslen kunne vi/nåede vi ikke at bruge så mange teknikker. For det første var jeg blevet sat igang dagen efter termin med piller pga. lav vægt på den lille. Så da vandet gik imens jeg stadig var på akutmodtagelsen, skulle jeg hele tiden være koblet på en CTG måler og måtte ikke bevæge mig i sengen. Så her puttede min mand ved siden af mig i sengen og nussede indtil vi blev overflyttet til fødegangen og her kunne jeg få lov at bevæge mig rundt og bruge bevægelse til at få pigen ned og holde smerterne ud.
For det andet gik fødslen virkeligt hurtigt! Det var ikkr på en ubehagelig måde, at det gik hurtigt, for jeg havde min indre ro og min viden om alle faserne, alt hvad der skete og min mand vidste præcist hvad han skulle gøre og hvad jeg ikke ville have og ville have, som han kunne sige, hvis jeg ikke kunne snakke under en ve. Jeg klarede mig med lidt lattergas og en varmepude som smertestillende og havde født på 9,5 timer efter vandafgang og det hele havde været en fantastisk oplevelse, hvor jeg hele tiden var med og forholdsvis rolig.
I mine journal-papirer, står der flere gange, at jeg er afslappet mellem veer, takler veerne godt, bruger gode teknikker og har styr på presseteknikken fra start. Til slut står der FLOT FØDSEL! Selvom det var mig, der gjorde det hårde arbejde, er jeg sikker på at Camilla har en stor finger med i spillet. Jeg er sikker på, at jeg ikke havde klaret det med så meget ro og overskud, hvis ikke jeg havde deltaget i Camillas tilbud.
Tusind tak, Camilla! Vi ses til efterfødselsyoga lige om snart!

 

Kære alle jer kommende fædre (og mødre) jeg vil gerne dele en lille historie med jer.

Min hustru Lene startede i begyndelsen af hendes graviditet til yoga hos jordemor Camilla, og hver gang hun kom hjem fortalte hun – med stor entusiasme – om deres små samtaler omkring deres graviditet inden de startede træning. Jeg tænkte “nøj hun kommer til at være ekstremt velforberedt til når hun skal føde” Da Lene en dag kom hjem og sagde at Camilla holdt et privat fødsels forberedelses hold, sagde jeg med det samme “top det gør vi”. Til dagligt arbejder jeg som pilot. En meget vigtig fase i min arbejdsdag er den briefing vi giver hinanden når dagen starter, hvor alle aspekter i flyvningen gennemgås. Med en sådan grundig gennemgang er vi alle forberedt på det meste og derved trygge ved opgaven frem for os.

Efter en hel dag i Camillas selskab med undervisning i alle aspekter omkring fødslen og dens vidunderlige faser, muligheder og eventuelle problematikker følte jeg mig “fit for flight” nu kunne vores lille søn bare komme ud til os, vi var helt klar.

Da min hustru gik i fødsel gik det hele meget hurtigt (førstegangs fødende) Vandet gik kl 22:00 i et kæmpe plask – og med det samme var der under 30 sekunder mellem veer’ene. Da vi ankom til hospitalet var hun 4cm åben og havde pressetrang. Alle planer om vand og en aktiv fødsel med forskellige øvelser blev med det samme skrottet. Inden for 2 timer efter første ve, havde hun åbnet sig 9cm. Bedøvelsen nåede hun ikke at få, så hun kæmpede sig tappert gennem de stærke og effektive veer med åndedrættet og lattergas som eneste lindring. Jeg græd lidt hver gang Lenes ansigts udtryk viste at hun kæmpede sig gennem endnu en kraftig ve – men til trods for at jeg følte håbløst hjælpeløs – ude af stand til at tage smerten for hende, så følte jeg samtidigt en indre ro og tro på at der nok skulle gå. Vi trak vejret sammen og jeg sørgede for at Lene fik Ilt og lidt vædske ind i mellem hver tur med masken.
Jeg var forberedt på alt. Og da de skulle måle vores lille søns værdier på hans lille hoved – var jeg helt med på hvad der forgik. jeg fulgte med på STAN og kunne se at vores lille søn blev klemt godt under hver ve. Fødslen forsatte normalt og vores søn kom til verden på helt naturlig vis.

Camilla er en af de bedste undervisere jeg nogensinde har mødt. Hun forberedte min hustru og jeg på fødslen i en sådan grad, at jeg følte jeg effektivt kunne hjælpe min hustru selv uden indblanden fra en jordemor. Hun er fantastisk til at formidle sin viden og ekspertise.

Faktisk sad jordemoderen næsten kun på sidelinjen og roste os uendeligt meget for vores samarbejde. Nu er vi mor og far til lille Sebastian. En dag med Camilla er der hele værd og mere til. Vi ønske jer en dejlig fødsel fyldt med viden og overskud.

 

 

Breve fra deltagere